8 Kasım 2015 Pazar

Sql Server 'Saving changes is not permitted' error




Sql Server Management Studio'da  genellikle tasarlamadan oluşturduğumuz tablolar olmuştur.Bunlarla ilgili değişiklik yapmak istediğimizde ve değişikliklerin kaydedilmesini istediğimizde şöyle bir uyarı ile karşılaşmaktayız.

"Saving changes is not permitted. The changes you have made require the following tables to be dropped and re-created. You have either made changes to a table that can’t be re-created or enabled the option Prevent saving changes that require the tables to be re-created.”



Uyarıda kaydedilen değişikliklere izin verilmediği,değişikliklerin geçerli olması için tablonun silinmesi veya yeniden oluşturulması gerektiği veya tablonun yeniden yaratılmasının gerektirecek değişikliklerin kaydedilmesini engelleyen seçeneğin değiştirilmesini söylüyor.

Bu seçeneği kaldırarak biz tablomuzu yeniden oluşturma işlemlerinden kurtulmuş olacağız.



Sql Server Management Studio içerisinde yukarıda ki menüden Tools>Options>Table and Database Designers kısmından 'Prevent saving changes that require table re-creation' seçeneğindeki seçimi kaldırıyoruz.(Yalnız yeniden tablo oluşumu gereksinimi yaratan bu durumların kaydedilmesinin engellenmek istemesinin sebeplerini bir kenara not almakta fayda var( https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/956176 ) Biz en iyisi bu seçeneği aktif halde bırakıp projemize devam edelim.)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder